Industri Karriär
2 min lästid

Gruvföretag rekryterar ny vd från Boliden

25:e april 2022, 13:40
Gruvföretag rekryterar ny vd från Boliden
Fotograf: Johanna Norin/TT
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Fram till dess att Ronne Hamerslag tillträder kommer bolagets tidigare vd Lennart Eliasson att fortsätta i rollen såsom interims-vd. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Jag känner mig väldigt hedrad och glad över att få förtroendet som vd för Nordic Iron Ore. Bolaget befinner sig en mycket intressant fas med stor potential att inte bara öka den inhemska försörjningen av järnmalm utan också genom att vi kan få fram ett järnkoncentrat som är lämpligt för direktreduktion och kan bidra till den nödvändiga klimatomställningen av järn- och stålindustrin. Det känns fantastiskt att få möjligheten att vara med att skriva historia och återstarta gruvverksamheten i denna bygd med sin långa historia av lyckosam gruvdrift och järnframställning”, säger Ronne Hamerslag.

Ronne Hamerslag har tidigare haft en chefsroll inom Bolidens råmaterialförsörjning. Dessförinnan har han haft ett antal operativa och affärsledande roller inom internationella verksamheter. Ronne har också erfarenheter från flera uppstartsbolag och styrelsearbete. 

Tomas Olofsson styrelseordförande i Nordic Iron Ore kommenterar:

”Jag är övertygad om att Ronne med sin bakgrund och erfarenhet har utmärkta förutsättningar att ta till vara bolagets fulla potential i återstarten av gruvverksamheten. Ronne kommer att leda bolagets utveckling att med modern teknik bryta malmen och producera ett järnmalmskoncentrat som lämpar sig för direktreduktion vilket är nödvändigt för vår klimatomställning”.

.

#boliden #järn- och stålindustrin #karriär
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0