Industri
1 min lästid

De bygger fabrik för att tillverka biobränsle

12:e november 2018, 15:37
De bygger fabrik för att tillverka biobränsle
Den nya fabriken skapar biobränsle genom pellets. Foto: Daniel Nestor, Roxx.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

En ny fabrik i Nybro ska ta hand om och producera biobränsle i form av pellets. Det är Kährs Group som ska ta tillvara på det trämaterial som inte kan användas i golvtillverkningen.

Kährs Group ska i framtiden kunna producera upp till 60 000 ton pellets om året. Det är genom deras nya pelletsfabrik i Nybro.

Det ska ta hand om golvföretagets restprodukter i trä och omvandla det till biobränsle. Sedan tidigare har företaget skapat biobränsle genom träpulver, men enligt ett pressmeddelande ser de större miljömässiga fördelar i att istället producera pellets.

Biobränsle “I linje med Kährs hållbarhetsprofil”

– Vi är stolta över att ta steget och bygga denna anläggning som är helt i linje med Kährs hållbarhetsprofil. Genom att vidareförädla träbränsleråvaran till pellets ökar vi användbarheten och ger fler möjlighet att använda det miljömässigt hållbara bränslealternativet. Vi ser också mycket positivt på samarbetet med Ekman, som genom sin erfarenhet och expertis tillför värdefull kunskap om handel med bioenergi, säger Christer Persson, vd och koncernchef för Kährs Group, i ett pressmeddelande.

#biobränsle #golv #hållbarhet #kährs group #trä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0