Industri
2 min lästid

Northvolt tappar fart

2:a juli 2024, 11:12
Northvolt tappar fart
Peter Carlsson. Bildkälla: Northvolt.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Peter Carlsson säger till tidningen att batteritillverkaren kan komma att bromsa.

Batteriföretaget Northvolt grundades 2016 med vision om att bygga världens grönaste batteri. Företaget har expanderat sedan start med fabriken i Skellefteå och utvecklingsanläggningen i Västerås.

Men planerna på en ny fabrik i Borlänge blev inte av.

Och kanske inte några av de andra planerna heller. Nu ses tidsplanerna över de internationella expansionsplanerna som är av samma dignitet som Northvolts första fabrik i Skellefteå över.

– I situationen just nu tittar vi på hur vi kan fokusera ännu mer på det som är kärnan i verksamheten. För att kunna gå vidare i Tyskland och Montréal är det fundamentalt att vi har fått Skellefteå till den moderfabrik som planen bygger på. När vi nu ligger efter planen behöver vi därför göra en översyn av efterföljande steg och det är något vi jobbar på just nu, säger Peter Carlsson till Dagens industri.

För det har varit en del turbulens den senaste tiden. BMW drog tillbaka en jätteorder och dödsfall som inträffat efter arbete på Northvolt utreds.

– Det är väldigt tragiskt för de familjer som har förlorat en närstående, men vi kan inte hitta något samband med fabriken. Den polisutredning som drogs igång efter de två första kunde inte heller göra det. Vi bistår den nya utredningen och får se vad den kommer fram till, säger Peter Carlsson till tidningen.

#northvolt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0