Industri
1 min lästid

Öppnar Sveriges största fabrik för ytbehandling

14:e juni 2023, 09:58
Öppnar Sveriges största fabrik för ytbehandling
Arendals Backe. Illustration: Alucrom.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Ambitionerna för de kommande åren är stora och i år öppnas portarna till Arendals Backe, en helt ny anläggning på 5 200 kvm på Hisingen. Arendals Backe kommer att bli Sveriges största anläggning där även Alucroms huvudkontor och entreprenadverksamhet kommer att hålla till.

Fastighetsägare är Castellum.

– Vårt mål är att driva ytbehandlingsbranschen framåt med fokus på hållbarhet och ny teknik, säger Magnus Sonnorp, VD för Alucrom AB.

­Produktionen i anläggningen kommer att vara energieffektiv, ha låga utsläpp, separata vattentankar och med solceller på taket. Med solcellerna kommer ca 40 procent av energiförbrukningen komma från förnybar el.

Även placeringen på anläggningen är strategiskt genomtänkt för att effektivisera logistiken och transporterna.

Alucrom har i över 60 år ytbehandlat flera kända landmärken såsom Hisingsbron, Tingstadstunneln och Stallbackabron. Företagets fasta anläggningar erbjuder målning av allt från mindre stålkonstruktioner till balkar, brosektioner och busschassin åt Volvo.

Granitor är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling och förvaltning, entreprenad, konsult och underhåll samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag.

#alucrom #castellum #volvo #ytbehandling
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0