Industri
1 min lästid

Volvo investerar i elektriska hjullastare

23:e januari 2023, 13:21
Volvo investerar i elektriska hjullastare
Volvos produktionsanläggning i Arvika. Bildkälla: Volvo.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Arvikafabriken i Sverige är specialiserad på tillverkning av medelstora och stora hjullastare och där har man redan varit framgångsrika med att minska sina koldioxidutsläpp.

Investeringen på 65 miljoner kronor från Volvokoncernen kommer att möjliggöra en introduktion av elektriska hjullastare i produktionen.

En milstolpe

“Det är en milstolpe i företagets ambition att vara helt fossilfritt år 2040.” skriver bolaget i ett pressmeddelande. Förändringen kommer också bidra till att uppfylla Volvo CE:s mål att 35 % av de sålda maskinerna ska vara elektriska år 2030.

– Det här är en tydlig signal om vårt engagemang för att bygga den värld vi vill leva i. Det är mer än 40 år sedan vi senast investerade i en ny byggnad och vad är bättre nu än att investera i vår framtid, vår planet och nästa generation. Vi vet att detta inte bara är viktigt för våra kunder och andra intressenter, som med rätta har höga förväntningar på oss, utan det ligger oss också varmt om hjärtat att vara en del av något större i att bygga vår framtid, säger platschef Mikael Liljestrand.

#arvika #volvo #volvo ce #volvo construction equipment
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0