Industri
2 min lästid

Stora Enso köper nederländskt wellförpackningsbolag

8:e september 2022, 09:15
Stora Enso köper nederländskt wellförpackningsbolag
Bild: TT
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Stora Enso förvärvar nederländska De Jong Packaging Group, för ett bolagsvärde av cirka 1 020 miljoner euro. Förvärvet kommer att fortsätta stärka Stora Ensos strategiska riktning, påskynda omsättningstillväxten, och bygga marknadsandelar inom förnybara förpackningslösningar i Europa.

De Jong Packaging Group är en av de största producenterna av wellförpackningar i Benelux. Företagets produktportfölj och geografiska läge kommer att komplettera och stärka Stora Ensos erbjudande, framför allt inom förpackningar för färska livsmedel, e-handel och industri.

Förvärvet av De Jong Packaging Group kommer avsevärt att stärka Stora Ensos position på den europeiska marknaden för wellförpackningar och vara en inkörsport till Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien.

Ökar kapaciteten

I och med förvärvet kommer Stora Ensos division Packaging Solutions att öka sin kapacitet för wellförpackningar med cirka 1 200 miljoner kvm till över 2 000 miljoner kvm. Det inbegriper De Jongs pågående expansionsprojekt och kommer att säkerställa en stabil grund för fortsatt tillväxt på nyckelmarknader.

Affären beräknas slutföras i början av 2023, med förbehåll för myndighetsgodkännande. Stora Ensos prognos för det operativa rörelseresultatet helåret 2022 förblir oförändrad.

– I linje med vår strategi investerar vi i att växa vår marknadsandel inom förnybara och cirkulära förpackningslösningar. De Jong Packaging Group har en stark position inom sektorn för wellförpackningar och en imponerande kundbas. Att förvärva deras verksamhet är ett led i vår strategiska riktning att avancera inom förnybara förpackningslösningar i Europa, säger Annica Bresky, VD och koncernchef på Stora Enso.

– Vi är verkligen glada över det här förvärvet. Med vårt gemensamma fokus på snabb anpassningsförmåga och kundvärde, och med utomordentliga team hos båda företagen, kommer vi att skapa en stark plattform för framtida tillväxt. De Jong har påvisad stabil tillväxt inom wellförpackning, vilket i kombination med vår erfarenhet inom innovativ design, digitala lösningar och hållbarhetstjänster, kommer att göra det möjligt för oss att stärka vårt erbjudande, säger David Ekberg, chef för divisionen Packaging Solutions på Stora Enso.

#förpackningsbranschen #stora enso
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0