Industri
2 min lästid

Nya bidrag till Digitaliseringslyftet

15:e mars 2017, 09:07
Nya bidrag till Digitaliseringslyftet
Nya bidrag på 24 miljoner till digitalisering av industrin.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Tillväxtverket har öppnat upp för ansökningar inom ramen för Digitaliseringslyftet. Den här gången fördelas totalt 24 miljoner kronor till projekt för rådgivning och coachning för att bidra till att öka industrins användning av digital teknik. Denna satsning är en del av regeringens nyindustrialiseringsstrategi Smart Industri.

Regeringen har tagit fram en nyindustrialiseringsstrategi, Smart Industri, som ska bidra till att Sverige ska vara världsledande inom modern och hållbar industriell produktion. En central insats inom strategin är Digitaliseringslyftet, som syftar till att nå ut till flera tusen små och medelstora företag inom industri och industrinära tjänsteföretag för att påskynda deras digitalisering.

Beslutet kom under 2016 utifrån positiva erfarenheter från pilotprojekt under det gångna året. Tillväxtverket lät i och med erfarenheterna initiera ett fullskaligt digitaliseringslyft. För att detta skulle va möjligt fick myndigheten 78 miljoner kronor i extra finansiering. Flera nya projekt har redan initierats inom uppdraget, och nu öppnar Tillväxtverket en utlysning för projekt specifikt inriktade på rådgivning och coachning.

– Sverige är fullt av välskötta företag med stor tillväxtpotential. Det är dock en stor utmaning för små företag att hänga med i den digitala omställningen. Genom den här insatsen kan små och medelstora industriföretag få en skjuts i digitaliseringsarbetet, berättar närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Digitaliseringslyftet pågår från 2016 till och med 2019.

#bidrag #digitaliseringslyftet #extra finansiering #industri #mikael damberg #närings- och innovationsminister #smart industri
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0