Sponsrad
4 min lästid

Kneippbyn Resort satsar på förnybar energi – och allt fler följer i samma fotspår

9:e januari 2024, 14:55
Kneippbyn Resort satsar på förnybar energi – och allt fler följer i samma fotspår
Sponsrad
Like 0

Kneippbyn Resort, en sommarresort på Gotland belägen strax utanför Visby, har under de senaste två åren tagit stora steg i övergången mot förnybar energi. Under 2022 installerades 20 laddstolpar för elbil på resorten och i år har verksamheten investerat i solenergi. Arbetet utfördes av OKQ8 SunDay – OKQ8:s hållbarhetssatsning inom förnybar energi.

”Att ställa om till förnybar energi är en viktig infrastrukturell satsning för att vi ska kunna möta våra kunders behov. Vi vill även ur hållbarhetssynpunkt vara med och bidra. Det är viktigt att börja någonstans”, berättar Bobbo Werkelin, VD på Kneippbyn Resort.

Läs om våra kundhistorier på OKQ8 SunDay

Ersätter 20 procent av den årliga energiförbrukningen

Initiativet har lett till betydande energibesparingar för resorten som för närvarande förbrukar cirka en miljon kilowatt om året. Med den nya solcellsanläggningen kan 20 procent av energiförbrukningen ersättas av solenergi.

Bobbo berättar: ”Vi tittade även på andra leverantörer, men SunDay hade en bra helhetslösning där de kunde hjälpa till med installation och projektering, men även med löpande service. Det känns bra att ha gjort det här med ett och samma företag, som också har en stor företagskoncern i ryggen.”

Bobbo Werkelin, VD på Kneippbyn Resort

Allt fler tar steget mot minskade energikostnader

Kneippbyn Resort är ett av de företag som tagit steget mot en mer hållbar energiförsörjning – och allt fler väljer att följa samma spår. St. Jörgen Park Golf och Tjörns kommun är ytterligare två kunder i OKQ8 SunDays portfolio som sett värdet av att minska sina energikostnader och samtidigt göra en positiv inverkan på miljön.

En gemensam nämnare för dessa aktörer låg i valet av leverantör, där man prioriterade en trygg och långsiktig partner.

Läs om våra kundhistorier på OKQ8 SunDay

Om OKQ8 SunDay

SunDay är en del av OKQ8:s hållbarhetssatsning och erbjuder helhetslösningar för solenergi, elbilsladdning och energilagring för fastighetsägare och företagare.

Solenergilösningarna skräddarsys för fastigheter med generösa takytor. Med SunDay vägleds du dessutom genom hela processen, från rådgivning till nyckelfärdig installation och all service som krävs efter det.

#okq8
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0