Sponsrad
2 min lästid

Sergelhusen tilldelades LEED Platina-certifikat

7:e juni 2021, 06:50
Sergelhusen tilldelades LEED Platina-certifikat
Sponsrad
Like 0

Detta är det fjärde LEED V4 BD+C certifierade projektet i Sverige och det andra svenska projektet som nått Platina. LEED anses vara det internationellt mest kända bedömningssystemet, utvecklat och administrerat av U.S. Green Building Council

Sergelhusen är utvecklade med stort fokus på social och miljömässig hållbarhet och är på många sätt banbrytande.

Bevarande av befintliga betongstommar, vattenbesparing och innovativa energilösningar är några anledningar till det höga betyg som projektet nu fått.

Lösningar som implementerats för att nå så höga poäng är omhändertagande av regnvatten som används för bevattning och toalettspolning, stora takterrasser med fantastisk utsikt över staden, försedda med växter och plantor som blommar från tidig vår till sent inpå hösten samt en smart effektstyrning för att minska belastningen på elnätet.

En del av fasaderna är även cederspån WRC Shingle  (Western Red Cedar) som är brandskyddade utav Woodsafe Exterior (WFX). En fantastisk syn på Malmskillnadsgatan och fint tillslag intill Brunkebergs torgs gröna yta.

Omdaningen av kvarteret binder samman Malmskillnadsgatan med Sergels torg som gör det möjligt för människor att röra sig i nya mönster och på ett enkelt sätt komma upp till Malmskillnadsgatan och Brunkebergstorg.

Detta är det fjärde LEED V4 BD+C certifierade projektet i Sverige och det andra svenska projektet som nått Platina. Sergelhusen är en LEED campus-certifiering med tre olika byggnader. Hus S nådde 90 av 110 möjliga poäng vilket är högst poäng i en LEED v4 / v4.1 BD+C Core & Shell certifiering i världen. Hus M och H nådde 89 poäng och är därmed näst högst.

Om Woodsafe Timber Protection AB.

Woodsafe Timber Protection AB grundades 2002 är specialiserade på brandimpregnering och anses ledande tillverkare av brandimpregnerat trä. Företaget är den enda tillverkare av brandimpregnerat trä med hållbart klimatneutralt fotavtryck där tillverkningens behov av energi kommer från egen solenergianläggning samt träpellets. Vår förädlingsprocess av träets brandegenskaper är en servicelänk mellan byggherre och träindustrin som möjliggör användandet av trä enligt brandföreskrift.  Woodsafe innehar CE certifiering, typgodkännandebevis och är ISO 9001:2015 och 14001:2015 certifierad.

Hemsida: www.woodsafe.com | www.woodsafe.se

 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0