sponsored
27:e november 20182 min lästid

Finländsk innovation tar värmeisoleringen framåt

27:e november 20182 min lästid
Finländsk innovation tar värmeisoleringen framåt
Foto: Finnfoam
Sponsrade
Like 0

I över 30 år har den finländska isolerings producenten Finnfoam Oy arbetat med tillverkning av värmeisolering. Företaget har vuxit till en ledande tillverkare av plastbaserad värmeisolering och finns idag i både Finland, Litauen, Spanien och nu även Sverige. Planerna är många och blicken är riktad framåt.

Finnfoam Oy:s styrkor inom planering och tillverkning av värmeisolering kan sammanfattas i en lång erfarenhet och ett innovativt tänkande. Idag erbjuder tillverkaren patenterade lösningar med hög isoleringsförmåga. Nyligen startade företaget upp sitt senaste tillskott av investeringar, fabriken i Kristinehamn, Sverige – en satsning för att möta efterfrågan på både den svenska och norska marknaden.

– Sverige är en växande, stark marknad för Finnfoam, säger Fredrik Alvarsson, vd och Marknadschef på Finnfoam AB

Allt i ett

Fabriken i Kristinehamn kommer i början att tillverka extruderad cellplast, XPS-värmeisolering. Längre fram finns även planer på att börja producera EPS, samt FF PIR- polyuretanisolering.

– Med den nya anläggningen i Kristinehamn kommer Finnfoam AB att kunna erbjuda sina kunder samtliga tre produkter levererade från Finnfoams. Vi kommer att verka som en komplett leverantör där man kan beställa alla tre plastisoleringsprodukter och få allt i en och samma leverans.

Innovativa produkter

På Nordbygg – Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, visar Finnfoam upp sin breda produktportfölj och även två nyheter för året.

– XPS 200 light och FF-PIR Signal. Båda dessa produkter är ett steg i att utveckla och ge isoleringen en bredare målgrupp och nyttjande grad. Varmt välkomna till vår monter.

Av dessa produkter sticker den patenterade så kallade signalskivan ut, det är en produkt som riktar sig till konstruktioner med dålig mobil täckning, så som betong och plåtkonstruktioner där det är vanligt förekommande med en försämrade mobilsignal inne i byggnaden. Det är en produkt skapad av PIR-isolering och en antenn för att förstärka signalen.

Sikte på framtiden

Finnfoam Group satsar på att bli en komplett leverantör med en portfölj av samtliga plastprodukter som grundelement, cellplast, XPS, PIR-isolering och tillbehör. Därtill kommer systemlösningar och produkter för att komplettera det befintliga isolerings sortimentet. Finnfoam arbetar starkt på utveckling av nya egna produkterna.

– Vi vill erbjuda ett koncept där vi kan skapa produkter som möter kundens samtliga behov genom flexibla systemlösningar där vi tar rollen som en trygg och tillförlitlig helhetsleverantör. I en konservativ bransch vill vi leda med innovation i spetsen.

 

Läs mer på www.finnfoam.com

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0