sponsored
27:e november 20183 min lästid

FF-signal, för moderna konstruktionslösningar

27:e november 20183 min lästid
FF-signal, för moderna konstruktionslösningar
Bild: Finnfoam
Sponsrade
Like 0

Nya byggnader blir modernare och mer energieffektiva, men moderna konstruktionslösningar innebär också utmaningar för mobilnätens funktionalitet. I strävan att uppfylla de höjda kraven på energieffektivitet är det också viktigt att trygga säkerheten genom tillförlitlig täckning inomhus.

Det är här som FF-signal kommer in. I nybyggda flerfamiljshus med fönster som garanterar hög energieffektivitet kan till exempel balkongen vara den enda platsen med tillförlitlig mobiltäckning. Dessa problem kan även uppstå i gamla byggnader som förses med nya fönster i samband med renoveringar.

Löser utmanande förhållanden

Signalerna försvagas särskilt av fönster med selektiv beläggning eller solfilm, betongkonstruktioner och andra byggmaterial som innehåller metall. FF- signal har utvecklats av Finnfoam för att lösa problem med täckningen vid dessa nya och utmanande förhållanden.

FF-signal består av två FF-PIR-isoleringsskivor med ett signalförstärkande antennelement mellan dem.

– Det som är så speciellt med FF-signal är att den är flexibel och kan infogas överallt. Det gör den till en idealisk produkt för till exempel äldreboenden med trygghetslarm och andra kritiska funktioner där säkerhetsfrågan är central, säger Fredrik Alvarsson, vd och Marknadschef på Finnfoam AB.

PIR-isolering med aluminiumfolie

Nya hus i Sverige görs ofta i betong. Genom att använda sig av PIR-isolering med aluminiumfolie på utsidan möter Finnfoam både brandkraven, samtidigt som man tätar konstruktionen för att signaler ska nå in. Alvarsson berättar att när man bygger med betong, har det ingen betydelse vad det är för isolering, i relation till mobiltäckning. Men nu när man också använder energieffektiva fönster finns problem med mobiltäckning. Att lägga in en FF-Signal i lägenheten, kan man försäkra mobiltäckningen. FF-Signal monteras i fönster- och dörrsmygen.

– Vi bygger tätare och tätare hus, vilka också präglas av bättre energikrav. Men i samband med detta vill man gärna också kunna banta ner produktionen med isolering som har väldigt högt isoleringsvärde. Genom att använda FFPIR i konstruktionen får du en tunnare konstruktionslösning, och med FF-signal får man även upp signalstyrkan in i byggnaden

Finsk innovation

Här såg Finnfoam en självklar möjlighet att utveckla en kombinerad produkt. Med FF-signal slipper man trådlösa antenner och den kräver ingen energi, den sitter där som en mottagare.

– Framförallt blir trådlösa nätverk ett väldigt bra hjälpmedel i moderna, uppkopplade hus. Det är därför som vi på Finnfoam arbetar långsiktigt och framåt för att utveckla våra produkter till nyttoprodukter, det är viktigt, avslutar Fredrik Alvarsson.

 

Läs mer på www.finnfoam.com

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0