sponsored
31:a oktober 20182 min lästid

Konecranes Agilon lanserar i Sverige

31:a oktober 20182 min lästid
Konecranes Agilon lanserar i Sverige
Foto: Konecranes.
Sponsrade
Like 0

Konecranes ska lansera sig flerfaldigt prisvinnande Agilon materialhanteringssystem vid mässan Logistik & Transport i Göteborg. Mellan den 5 och 7 November 2018 får svenska företag ta del av fördelarna från automatiserade lagertransaktioner.

Konecranes Agilon® har förbättrat den dagliga verksamheten på cirka 100 platser i Finland, Storbritannien och andra utvalda länder under flera år. Aligon övervakar tillgången på verktyg, delar och komponenter i realtid på verkstäder, produktionsanläggningar och underhållslager, optimerar den interna logistiken och ökar transaktionskapacitet, öppenhet och lagringsutrymme. Den senaste applikationen är att använda Agilon i butiker både inomhus och utomhus i form av ”pick & go”-stationer och ersätter därmed paketskåp.

“Agilon har haft ett genombrott inom både industri- och detaljhandeln. Våra kunder drar nytta av fördelarna med avancerad informationshantering, som till exempel exakta inventeringsbalanser. Nu är det dags att erbjuda dessa förmåner till svenska företag, säger Tapani Tilus, vice VD på Konecranes Agilon i Finland.

Det patenterade och modulära systemet kan användas för att lagra och hantera tusentals olika komponenter. Det kan hantera material av alla former och storlekar upp till 600mm x 400mm x 450mm och som väger upp till 25kg. Varje transaktion är helt spårbar, eftersom varje objekt som tagits in eller tas bort från systemet är användar-, tid- och datumstämplat. All transaktionsinformation är tillgänglig via en webbtjänst som inkluderar möjligheten att dela tillgänglighetsinformation inom leveranskedjan och skapa automatiska påfyllningsprocesser mellan system.

Agilon har fått flera internationella priser och utmärkelser, såsom Red Dot Design award.

För mer information: Timo Husso, Head of Consulting Services, Konecranes Agilon
Email: [email protected], tel: +358 40 7158765

Detta pressmeddelande tillsammans med en nedladdningsbar bild finns på vår hemsida konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter med ett brett kundregister som innefattar tillverknings- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och tjänster för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernens omsättning uppgick år 2017 till 3 136 miljoner euro. Koncernen har över 16 000 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

#finland #göteborg #konecranes #logistik och transport #logistikmässan #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0