Transaktion
2 min lästid

Tidigare sågverk i Västerbotten byter ägare

9:e maj 2023, 11:50
Tidigare sågverk i Västerbotten byter ägare
Bildkälla: Avanäs.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Företagsparken omfattar 228 000 kvadratmeter och används i dag av ett tjugotal verksamheter. Säljare är Martinson Group.

– Företagsparken är mångsidig med stora ytor både under tak och utomhus. Det är fantasin som sätter gränserna för vad som går att göra i Avanäs och hyresgästerna sträcker sig från en handelsträdgård till tillverkande industrier. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet att utveckla företagsparken, säger Mattias Sund, som driver JM Sund Fastigheter tillsammans med sin bror Joel Sund.

Fastigheterna som utgör Avanäs Företagspark var tidigare Hällnäs sågverk, som drevs av Martinsons från 1996 till 2018. Anorna för sågverket sträcker sig mer än hundra år tillbaka, då de första brädorna sågades på platsen. I samband med att produktionen upphörde sommaren 2018 inledde Martinsons ett arbete för att näringsverksamheten skulle fortsätta på platsen i en ny form.

Lars Martinson har i rollen som styrelseordförande för Martinson Group lett arbetet att omvandla sågverket till en modern företagspark:

– Det har varit ett lagarbete redan start som byggt på ett starkt lokalt engagemang. Både från företagare, närboende och även från Vindelns kommun. Även tidigare medarbetare på sågen har gett av sin tid för att visa upp ytorna jag vill även lyfta fram den stöttning vi haft från Fredrik Leek och Revenues, säger Lars och fortsätter:

– Vårt mål var när vi inledde arbetet var att kunna lämna över verksamheten till en ny ägare med kraft att utveckla verksamheten vidare och det har vi hittat i JM Sund Fastigheter. De är drivna och har många idéer för hur företagsparken kan fortsätta utvecklas.

Avanäs Företagspark har utrymme för många typer av verksamheter, där lokalerna som tidigare rymde ett justerverk är väl anpassade för industriverksamhet. I nuläget förs också diskussioner med en flera intressenter kopplat till den stora omvandling som sker i norra Sverige, med stora investeringar bland annat i förnybar energi.

– Det har funnits idéer om att etablera en solcellspark på några av de ytor som inte är täckta. Det är också ytor som kan användas för att till exempel mellanlagra vindkraftverk inför att de ska uppföras. Som vi ser det är skalbarheten en styrka. I Avanäs kan allt från enmansföretag till större verksamheter rymmas. Vi ser fram emot att bidra till växtkraft i det lokala näringslivet, säger Mattias Sund.

JM Sund Fastigheter äger även 12 hyreshus i Burträsk.

#aranäs #jm sund fastigheter #martinson group #västerbotten #vindens kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0