Miljö & Utveckling
1 min lästid

SLP:s första certifieringar enligt Miljöbyggnad iDrift

16:e maj 2022, 13:25
SLP:s första certifieringar enligt Miljöbyggnad iDrift
Viktoria Wöhl. Bild: SLP
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Två av SLP:s fastigheter i Malmö – Ventilen 5 och Segeholm 10 – har erhållit certifiering för Miljöbyggnad iDrift nivå Silver. Segeholm 10, där bolaget har sitt huvudkontor, har moderniserats genom installationer av bland annat modern LED-belysning och nytt venti­lationssystem. Ventilen 5 byggdes ut under 2020 och tillbyggnaden försågs bland annat även den med LED-belysning, enligt ett pressmeddelande om certifieringarna. 

– Detta är första steget mot att nå vårt mål att ha 50 procent certifierad uthyrnings­bar yta till år 2025. Framåt kommer vi att skala upp arbetet, som är en del i att minska våra driftkostnader samtidigt som vi bidrar till att Sverige kan nå sina klimatmål. Miljöbyggnad iDrift är ett effektivt verktyg som skapar miljö- och klimat­nytta genom åtgärder och certifiering av byggnader i drift, säger Viktoria Wöhl, ansvarig för SLP:s miljö- och hållbarhetsarbete.

Certifieringen Miljöbyggnad iDrift har sitt ursprung i det välkända certifieringssystemet Miljöbyggnad och riktar sig specifikt mot byggnader som är i drift. 

– Certifiering i Miljöbyggnad iDrift är en kvalitetsstämpel och ger oss som fastighetsägare möjlighet att lättare attrahera hyresgäster, erhålla lägre finansieringskostnader och därmed högre fastighetsvärden, säger Peter Strand, vd på SLP.

#certifiering #miljöbyggnad idrift #slp
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0