Fastighet
2 min lästid

ÅF köper VVS-Byrån

22:a december 2015, 09:04
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

ÅF köper Växjöbaserade i VVS-Byrån i Växjö AB. Bolaget har 9 medarbetare och arbetar framför allt med konstruktion av VVS- och kyllösningar samt energieffektivisering för kommersiella fastigheter, vårdbyggnader, industrilokaler, skolor och bostäder.

– Detta är ett viktigt förvärv för vår fortsatta expansion i Växjö och sydöstra Sverige, kommenterar Björn Qvist, ÅFs affärsområdeschef Buildings.

Och han fortsätter:

– Samgåendet med VVS-Byrån kommer att förstärka vår lokala kapacitet för större helhetsåtaganden mot byggsektorn i regionen – vi känner varandra väl sedan tidigare och jobbar redan tillsammans i flera uppdrag. De har duktiga medarbetare och ett gott renommé bland sina kunder, säger Jonas Lindqvist som är ÅF Buildings marknadsområdeschef i Växjö.

Bland kunderna finns rör- och installationsentreprenörer, bygg- och fastighetsbolag och husfabrikanter.

– Växjö-regionen är en av Sveriges mer expansiva, med stora planerade investeringar inom bostäder, skolor, vårdbyggnader och infrastruktur. Genom samgåendet med ÅF kan vi ännu bättre stödja våra befintliga kunder inom fler teknikslag än VVS, samtidigt som vi får tillgång till en betydligt större kundbas. Vår spetskompetens inom medicinska gaser är efterfrågad i ÅFs många sjukhusprojekt. Det här känns riktigt spännande, avslutar Jörgen Ottman, VD på VVS-Byrån som under våren går in i rollen som sektionschef hos ÅF i Växjö.

VVS-Byrån i Växjö integreras i division Infrastructure.

#åfconsult #ångpanneföreningen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0