Fastighet
1 min lästid

Telge Fastigheter får ny vd

2:a juli 2024, 08:13
Telge Fastigheter får ny vd
Peter Skogberg. Bildkälla: Telge Fastigheter.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

I april i år lämnade Krister Mellström som ordinarie vd för Telge Fastigheter för att i stället ta över som vd för Telge Bostäder. Under månaderna som gått har Tobias Stridsberg, projektchef Telge Fastigheter, lett bolaget som tillförordnad vd. Nu är rekryteringen av ordinarie vd klar.

– Peter är rätt person att driva bolaget framåt och förvalta bolagets uppdrag om att bidra till utvecklingen av Södertälje genom att äga, utveckla och förvalta både kommunala och kommersiella fastigheter, säger Lars Greger, styrelseordförande Telge Fastigheter (MP).

Peter Skogberg kommer senast från Nacka kommun där han arbetar som projektchef inom stadsutveckling med ansvar för utvecklingsprojektet Mötesplats Nacka. Som Branschaktuellt tidigare berättat lämnar flera personer stadsutvecklingen i Nacka kommun.

– Först och främst vill jag tacka för förtroende att leda Telge Fastigheter framåt. Jag ser fram emot hösten och att få lära känna bolaget och alla medarbetare. Det känns spännande att bli en del av Telgekoncernen och Södertälje kommun, säger Peter Skogberg.

– Jag är glad att ha Peter på plats till hösten. Han passar perfekt för rollen på Telge Fastigheter och blir ett fint tillskott till koncernledningen, säger Karin Medin, vd Telge AB och koncernchef.

#nacka kommun #telge fastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0