Fastighet
1 min lästid

Säljer logistikfastighet för 204 miljoner

23:e juni 2024, 07:00
Säljer logistikfastighet för 204 miljoner
Bildkälla: Wästbygg Gruppen.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Köpare är SLP, Swedish Logistic Property. Fastigheten Rönnedal 1 har en total yta på 72 000 kvadratmeter varav 70 procent kan bebyggas enligt detaljplan. Hyresgästen har exklusivitet fram till juni 2026 till fastighetens byggrätt som måste uppföras med minst 10 000 kvadratmeter vid utnyttjandet.

Den uthyrningsbara ytan hyrs av Logistikpartner i Ulricehamn AB. Årligt hyresvärde uppgår till cirka 17 miljoner kronor och hyresdurationen är runt 6 år.

– Vi är väldigt nöjda med förvärvet av denna nybyggda logistikfastighet som har ett utmärkt strategiskt logistikläge vid riksväg 40 och som dessutom har förädlingspotential i form av en stor byggrätt, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Anläggningen färdigställdes under 2023 och är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver och har solceller installerade.

– Vi tackar SLP för en dialog i positiv anda under de senaste veckornas förhandlingar och är mycket nöjda över att fastigheten får en stark och långsiktig ägare, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen.

Försäljningen genomförs som en bolagsaffär till ett åsatt fastighetsvärde om 204 miljoner kronor och tillträde sker den 28 juni.

#slp #ulricehamn #wästbygg gruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0