Fastighet
2 min lästid

Döms för mutbrott

17:e juni 2024, 14:29
Döms för mutbrott
Foto: Johan Wingborg.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Detta efter Expressens avslöjande i mutbrottshärvan gällande misstänkt korruption i det kommunala bolaget Älvstranden utveckling i Göteborg som mörkats under närmare tre års tid, skriver tidningen.

Det gäller en teknisk förvaltare som fick utlandsresor betalda under 2018–2019. Förvaltaren tog även emot kontantöverföringar på totalt över 300 000 kronor.

Pengarna kom från en representant för ett företag som förvaltaren hade anlitat för att utföra arbete åt det kommunala bolaget.

– Den tekniska förvaltaren har haft en befattning där han kunde besluta om vilka företag som skulle anlitas för arbete. I denna roll tog han emot resor och kontantöverföringar. Samtidigt gav han arbete till givarens bolag, vilket enligt det kommunala bolagets regler borde ha gått till andra. Resorna och pengarna var därför otillbörliga förmåner, säger Charlotte Driving, chefsrådman och rättens ordförande i ett pressmeddelande.

En enig rätt dömde till villkorlig dom och böter eftersom de dömda är ostraffade och det inte finns risk för fortsatt brottslighet. Hänsyn ar också tagits till att det gått lång tid sedan brotten begicks, men också att den tekniske förvaltaren förlorade sitt arbete på grund av brotten. De dömda ska betala kostnaden för sina försvarare.

#älvstranden #göteborg #mutbrott
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0