Kundservice: 08 – 400 22 620
Vd: Oscar Lundberg
Chefredaktör: Myrna Whitaker
Ägare: Lundros, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Org nr: 556856-4594
[email protected]
VLT har tidigare berättat att det var under högkonjunkturen bostadsrätterna planerades och såldes. Depositionen låg på 100 000 kronor per köpare. Så kom lågkonjunkturen och byggföretaget JM höjde avgifterna på lägenheterna med 37 procent – redan innan de var färdigbyggda. Flera köpare tyckte det blev för dyrt och ville dra sig ur med hänvisning till att det i avtalet var möjligt om avgifterna höjdes väsentligt. JM tyckte inte höjningen var väsentlig.
Så de 12 köparna hävdade grupptalan vilket byggbolaget överklagade till allt högre instanser. Till slut hamnade fallet hos Högsta domstolen.
– Högsta domstolen finner inte skäl att ändra hovrättens beslut att inte meddela prövningstillstånd. Det innebär att tingsrättens beslut om att tillåta en grupptalan blir gällande. Jag kommer nu att kontakta tingsrätten och begära att målet sätts ut till en muntlig förberedelse så fort som möjligt, säger advokat Per Odeling på Mälaradvokaterna, som företräder de avhoppade bostadsrättsköparna till VLT.
Tidningen skriver att domen i Västeråsfallet blir prejudicerande för hela rättsväsendet i Sverige.
– Vi vet ju ännu inte hur lång den här processen blir. Nu ska ju själva sakfrågan utredas och då kanske de överklagar det hela ända upp till Högsta domstolen igen. Det känns inte bra att ligga ute med 100 000 kronor, men ovissheten är värre. Vi får vänta länge på att se hur det här slutar, säger William Ringkvist, en av de 12 avhoppade bostadsrättsköparna till tidningen.
Kundservice: 08 – 400 22 620
Vd: Oscar Lundberg
Chefredaktör: Myrna Whitaker
Ägare: Lundros, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Org nr: 556856-4594
[email protected]
Copyright 2021 – 2025 | Branschaktuellt Sverige AB