Fastighet
2 min lästid

Sehlhall ingår samarbete med kyrka

6:e mars 2023, 08:32
Sehlhall ingår samarbete med kyrka
Viakyrkan. Bildkälla: Sehlhall.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Många av Equmeniakyrkans församlingar ökar samarbeten med varandra. Som en följd av detta friställs kyrkofastigheter runt om i Sverige. Att kunna göra om dessa till välbehövliga omsorgsfastigheter så som gruppbostäder, skolor och vårdboenden, är något som ligger väl i linje med Equmeniakyrkans syfte och värdegrund.

Sehlhall och Equmeniakyrkans fastighetsbolag Derbo startar nu ett gemensamt bolag för att realisera ambitionerna.

Equmeniakyrkan bildades då Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan valde att gå samman. Idag har kyrkosamfundet cirka 600 församlingar och 60 000 medlemmar över hela Sverige.

– Ökad samverkan och effektivisering resulterar i att flera av samfundens kyrkolokaler inte längre nyttjas för urspungsverksamheten. Att få bevara samfundets tillgångar och samtidigt använda dessa för viktiga samhällsändamål känns givetvis väldigt bra. Sverige har ett akut behov av social infrastruktur, ett område som Equmeniakyrkan redan arbetar med och ser som en viktig del att fortsätta utveckla. Tillsammans med Sehlhall kan vi här tillskapa samhällsnyttiga och välbehövliga omsorgsfastigheter, säger Mica Fischerström, fastighetschef vid Equmeniakyrkan.

– Detta är verkligen ett unikt samarbete där två relativt sett olika aktörer krokar arm för att svara upp mot ett akut samhällsbehov. Tanken är att vi tillsammans identifierar aktuella projekt som Sehlhall sedan utvecklar i samråd med Equmeniakyrkan. Långsiktigt skall dessa omsorgsfastigheter ägas och förvaltas av det gemensamt ägda bolaget, säger Dan T. Sehlberg, VD för Sehlhall.

#derbo #sehlhall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0