Fastighet
2 min lästid

Klassiska Hotel Diplomat byter ägare

9:e november 2022, 14:34
Klassiska Hotel Diplomat byter ägare
Hotel Diplomat i Stockholm. Bildkälla: Newsec.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Hotel Diplomat, Klippan 10, byggdes för drygt ett sekel sedan och har varit i familjen Malmströms ägo sedan 1917. Fastigheten omfattar 5 600 kvadratmeter uthyrbar area fördelat på 130 rum och en välkänd restaurang.

Newsec har agerat rådgivare i affären.

– Det är naturligtvis givande att delta i den här typen av säljprocess med ett anrikt Stockholmsobjekt. Newsecs nätverk och relationer är unika och vi är branschens mest etablerade rådgivare för den här typen av tillgångar, där personliga relationer är avgörande för en framgångsrik affär. Affären är den fjärde större transaktionen i Stockholms innerstad som Newsec levererar på kort tid i en turbulent omvärld, säger Dan Sandstedt, Head of Capital Markets, Newsec.

“Kommer vidareutvecklas”

Ett nytt tjugoårigt hyresavtal för hotell och restaurangen har signerats i samband med ägarbytet.

– Mina syskon och jag har en gedigen historia i fastigheten och är fortsatt en långsiktig hyresgäst med Hotel Diplomat som kommer fortsätta vara en blomstrande hotell- och restaurangverksamhet och kommer vidareutvecklas ytterligare tillsammans med vår nya hyresvärd, säger Anna Cappelen, ordförande i Hotel Diplomat AB.

Familjen har historiskt även drivit omfattande hotellverksamhet i Åre under 40 år där man ägde fastigheterna fram till 2014 då dessa avyttrades samtidigt som rörelsen. Familjen driver utöver Diplomat, även det exklusiva hotellet Villa Dagmar på Nybrogatan och kommer fortsättningsvis verka och expandera som hotelloperatör i bästa lägen med högsta kvalitet.

Ny ägare till Klippan 10 blir Anders Bodin Fastigheter, som även äger bland annat Nobis Hotel på Norrmalmstorg och Tändstickspalatset i centrala Stockholm.

#anders bodin fastigheter #familjen malmström #hotel diplomat #hotell #newsec
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0