Energi Eldistribution
2 min lästid

Här byggs Sveriges största laddstation

17:e november 2021, 14:23
Här byggs Sveriges största laddstation
Pressbild Öresundskraft
Rebecca Bornlid Lesseur Rebecca Bornlid Lesseur
Like 0

Det rör sig om fyra laddplatser som ger en laddeffekt på 350 kilowatt. Enligt pressmeddelandet ska detta bidra till ett effektivare laddningsstopp för förarna. Utöver det kommer det finnas sex andra laddplatser som är mer avsedda för längre stopp – där är laddningseffekten 100 kilowatt.

Tanken bakom bygget är att det ska fylla det logistiska behovet av tillgänglighet för användarna. Lastbilsförarna ska kunna planera för sina laddningsstopp. Stationen kommer bli tillgänglig för alla lastbilsfabrikat.

– Laddstationen ligger på en strategiskt bra plats och blir startskott för en framtida, storskalig elektrifiering av tunga transporter, säger Öresundskrafts vd Anders Östlund i ett pressmeddelande.

Ökad hållbarhet inom transportindustrin

I dagsläget utgör utsläppen från transporter omkring 30 procent av Helsingborgs koldioxidutsläpp. För stadens klimatmål är elektrificerade transporter betydelsefull och Öresundskraft ser positivt på detta samt samarbetet med Volvo Truck.

– Den lägger grunden för nya affärer för oss som bolag, för stadens fortsatta utveckling som ett logistiknav och för tillverkare av tunga fordon. Tack vare samarbetet med Volvo Truck Center adresserar vi samtliga dessa frågor och det är med glädje jag ser fram emot en gemensam invigning 2022, säger Anders Östlund i ett pressmeddelande.

Själva investeringen i laddplatserna uppgår till sju miljoner kronor. Enligt Volvo Lastvagnar Sverige är detta bygge en viktig del i arbetet för ökad hållbarhet inom transportindustrin.

– Vi är mycket glada över att kunna underlätta för våra kunder att välja mer hållbara transportlösningar. För att elektrifieringen ska ta fart måste det finnas infrastruktur där man kan ladda, därför är samarbetet med Öresundskraft mycket värdefullt, säger Stefan Strand, VD för Volvo Lastvagnar Sverige i ett pressmeddelande.

#energi #hållbarhet #infrastruktur #logistik #logistik och transport
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0