Energi
1 min lästid

Biogasanläggning en del av ett fossilfritt Eon

30:e augusti 2018, 17:23
Biogasanläggning en del av ett fossilfritt Eon
Eons biogasanläggning i Upplands bro invigs. Bildkälla: Eon.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Eon har nu invigt en ny biogasanläggning i Högbytorp. Det är en del av deras kretsloppsanläggning som ska göra att Eon levererar helt fossilfri el senast 2025.
– Viktig pusselbit för Sveriges klimatmål, säger Branschaktuellts Rikard Hallberg.

Branschaktuellt var på plats när Eon invigde sin biogasanläggning i Högbytorp, Upplands Bro, under eftermiddagen med bland annat statssekreterare på miljö- och energidepartementet Per Ängquist, som representant för Karolina Skog. Det är en del av satsningen kring deras kretsloppsanläggning som ska producera biogas från organiskt avfall och matrester.

Projektet i sin helhet ska stå klart 2020 och när den då är i full drift kommer den årligen att producera 425 gigawattimmar fjärrvärme, 165 GWH el, 60 GWH biogas och 60 000 ton biogödsel.

Helt återvunnen eller förnybar el 2025

– Genom att använda återvunnen energi kan vi hushålla med jordens resurser och samtidigt förse en snabbt växande Stockholmsregion med hållbar el, värme och biogas. Vi har lovat våra kunder att all energi som vi producerar och levererar ska vara hundra procent återvunnen eller förnybar senast 2025. Kretsloppsanläggningen vid Högbytorp är därmed en viktig pusselbit för att nå det målet, säger Marc Hoffmann, chef för Eon i Sverige.

Den totala investeringen för kretsloppsanläggningen är på 2,5 miljarder kronor.

#biogas #biogasanläggning #energi #eon #fossilfri #hållbar energi #klimatmål #kretslopp #upplands-bro
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0