Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Energi-vd får sparken

7:e juli 2021, 15:51
Energi-vd får sparken
Stina Bergenheim som sedan november 2019 varit vd för Lidköping Energi sägs upp från sin tjänst. Bild: Lidköping Energi
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Stina Bergenheim får sparken som vd för Lidköping Energi efter knappt två år på posten. Det beslutades av en enig bolagsstyrelse vid ett extrainsatt möte på tisdagen. Osaken uppges bland annat vara samarbetssvårigheter.

– Ibland blir det inte som man har tänkt och samarbetet mellan vd och styrelse har i det här fallet inte fungerat. Då får man försöka komma överens om ett avslut – vilket vi också gjort nu, säger Kjell Hedvall (S) ordförande för det kommunägda aktiebolaget, Lidköping Energi AB.

Vid behov kommer Stina Bergenheim stå till styrelsens förfogande under sin uppsägningstid, men är i övrigt arbetsbefriad. Uppsägningstiden är tolv månader enligt det avtal som finns med vd men lönen under uppsägningstiden omvandlas till motsvarande avgångsvederlag.

Kostnaden för avgångsvederlag belastar bolagets resultaträkning, totalt handlar det om 1,8 mnkr. Får Stina Bergenheim nytt arbete avräknas den lönen till viss del mot avgångsvederlaget.

– Detta är naturligtvis beklagligt och ingenting som vi hade önskat. Vi har många viktiga beslut framför oss i bolaget och vi befinner oss i flera viktiga processer, bland annat mitt i en omställning vad gäller våra förbränningspannor, säger Kjell Hedvall.

Arbetet med att rekrytera ny vd inleds omgående. Lidköpings Näringslivsfastigheters vd Anders Djup blir initialt under en övergångsperiod även tillförordnad vd för Lidköping Energi.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0