Diverse externa artiklar
3 min lästid

Därför bör du arbeta proaktivt med finansiering

22:a februari 2022, 13:19
Därför bör du arbeta proaktivt med finansiering
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Kassaflödet är ofta en utmaning för svenska byggföretag

Äger du ett lite mindre företag inom byggindustrin? Känner du att du skulle klara företagandet lite bättre om du fick ett litet tillskott av kapital? Då är du långt ifrån ensam!

Oavsett om företaget ifråga är helt nystartat eller har varit verksamt ett tag står kassaflödet alltid högst upp på tapeten. Även de mest framgångsrika byggföretagen har ibland ekonomiska svackor men detta behöver inte nödvändigtvis vara någon katastrof.

Att man som företagare ibland behöver låna pengar är inte ett svaghetstecken eller en indikation på att något inte står riktigt rätt till. Tvärtom kan en skuldsättning ofta vara ett av många verktyg som företag använder på ett strategiskt sätt för att fortsätta finnas till och växa.

Om ditt företag aldrig skulle vara i behov av ett lån kanske det snarare är ett tecken på att du inte pushar verksamheten framåt på full kapacitet.

Arbeta proaktiv med finansieringen så slipper du bli reaktiv längre fram

Även om ditt företag inte har ett särskilt stort behov av kapital just nu kommer du sannolikt behöva låna lite pengar längre fram. För det är sällan som allt bara faller på plats och resulterar i ett jämnt och fint kassaflöde som du alltid kan lita på.

Reparationer av maskiner, inköp av ny utrustning och insatsvaror, lönekostnader och oförutsedda utgifter är bara några exempel på kostnader som ofta belastar balansräkningen.

Utgifterna har dessutom en tendens att växa sig större fortare än vad som är fallet på intäktssidan. Därför kan du ibland behöva ta ett lån för att kunna betala företagets skulder, slutföra projekt etc.

Så det är alltså inte en fråga om om utan när du behöver tillföra ditt företag nytt kapital. Kanske händer det förr snarare än senare, eller så ligger det lite längre fram i tiden.

Oavsett vilket är det viktigt att du är införstådd med de finansieringsalternativ som du har att välja mellan. Till exempel erbjuder långivaren Creddo företagslån till svenska byggföretag.

Men det finns såklart även andra alternativ och sätt att finansiera ditt byggföretag. Det viktiga är att du skapar dig en uppfattning om dessa redan nu, så är du förberedd och kan enklare fatta rätt beslut senare.

Att hitta rätt finansiering för företaget är inte alltid lätt, men genom att läsa på lite grann kan du ta det så viktiga första steget.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0