Byggindustrin Senaste nytt bygg
2 min lästid

Tyréns nya bolagsköp i hamn

26:e oktober 2015, 13:57
Tyréns nya bolagsköp i hamn
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Tyréns förvärvar delar av Consultec Arkitekter och Konstruktörer AB med 23 medarbetare i  Skellefteå, Umeå och Eskilstuna. Förvärvet, som omfattar verksamheterna management, kalkyl, arkitektur och konstruktion.

− Förvärvet av innebär en mycket positiv förstärkning av Tyréns erbjudande. Det passar väl in i vår strategiska plan om att växa med kvalitet och att bredda vår kapacitet i Norrland och Mälardalen. Det är dessutom ett företag som har samma driv i frågor om teknisk utveckling och forskning som vi, säger Ulrika Francke, VD Tyréns.

Consultec Arkitekter och Konstruktörer AB bedriver verksamhet inom arkitektur, stadsplanering, byggnadsprojektering, byggledningoch installationskalkyl. Företaget har spetskompetens inom området modern träteknik och har ett utvecklat samarbete med forskningsinstitutioner samt träindustriföretag både i Sverige och internationellt. Några av bolagets största uppdragsgivare är Skellefteå kommun, Fastec, Peab, Skanska, Contractor och Balticgruppen.

− Vi är glada över att Tyréns upptäckt vår bredd och specialistkompetens och att våra medarbetare nu får ökade möjligheter att utvecklas, både lokalt och i större uppdrag. Med Tyréns breda tjänsteutbud får vi också bättre möjligheter att erbjuda våra kunder effektiva helhetslösningar, säger Allan Forslund VD Consultec A&K.

Consultec Arkitekter & Konstruktörer AB och Elecosoft Consultec AB ingår idag i Consultec Group AB. Gruppen ägs av det engelska bolaget Elecosoft PLC.

− Elecosoft har påbörjat en konsolidering mot huvudverksamheten mjukvaruutveckling i Sverige och detta steg fullföljer den strategin. Samtidigt förstärker vi samarbetet med Tyréns kring programvaror och programutveckling vilket vi tillsammans hoppas kommer att gynna hela branschen, säger Anders Karlsson, VD Elecosoft Consultec AB.

#bolagsköp #tyrens
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0