Fastighet
2 min lästid

Arlandastad Group och BRA Bygg bildar JV

24:e augusti 2023, 10:01
Arlandastad Group och BRA Bygg bildar JV
Visionsbild. Bildkälla: Arlandastad Group.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det nya avtalet omfattar uppförande av ett nytt hus med placering i Explore Arlandastad. Samtidigt ingår Arlandastad Group ett JV-bolag med BRA Bygg för utveckling av fastigheten. Bankomat ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna.

Bankomat bygger nu upp en egen värdehantering för att själva kunna transportera kontanter till sina automater och på så sätt bidra till en långsiktigt tryggad kontanthantering i Sverige. Bolaget kommer etablera ett av sina platskontor – det vill säga lokaler som innehåller kontorsytor, depåer och uppräkningscentraler – i Arlandastad Groups etableringsområde, Explore Arlandastad.

Lokalen har vid färdigställande en yta på cirka 1 700 kvm BTA, med möjlighet att växa med ytterligare cirka 200 kvm. Inflytt sker under kvartal tre 2024.

– För att hantera vår pågående expansion har vi letat efter tillgängliga ytor i Stockholmsregionen. Arlandastad Group var unika i sitt erbjudande med ett strategiskt läge. Vi är otroligt nöjda med hur professionella de är och viljan med att hitta långsiktigt hållbara lösningar för alla parter. Vi tror på platsens utveckling och vi ser fram emot att öppna i våra nya lokaler, säger Stefan Wikman, värdehanteringschef på Bankomat AB.

Arlandastad Group skapar samtidigt ett JV-bolag tillsammans med BRA Bygg för utvecklingen av fastigheten. Avyttringen till JV-bolaget om 3 300 kvm byggrätt är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 4 450 SEK/kvm byggrätt.

– Trots osäkerheten i omvärlden fortsätter vi att framgångsrikt skapa affärer och utveckla våra områden. Det är glädjande att få välkomna Bankomat som ny hyresgäst samtidigt som vi ser fram emot ett nära samarbete med BRA Bygg för att utveckla fastigheten, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

#arlanda #arlandastad group #bankomat #bra bygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0