Bostad
2 min lästid

Byggstart för 170 lägenheter i Östra Sala Backe

4:e december 2015, 08:39
Byggstart för 170 lägenheter i Östra Sala Backe
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Torsdag den 10 december tar ByggVesta tillsammans med Grön Bostad det första spadtaget för det största hyresrättsprojektet i Uppsalas nya stadsdel Östra Sala Backe. Totalt omfattar det 170 nya hyresrätter i lummiga kvarter med tydlig innerstadskänsla.

Nybyggda hyresrätter med hållbarhetsprofil är ett nytt alternativ för många Uppsalabor, och när kvarteren i Östra Sala Backe står klara kommer Grön Bostad kunna erbjuda cirka 300 lägenheter i staden. Just nu flyttar de första hyresgästerna in i nybyggda lägenheter i Södra Rosendal, ett område präglat av omtanke och småskalig inbjudande arkitektur. Kvarteren i Östra Sala Backe har lika höga ambitioner för en levande stadsdel med innerstadskänsla, hög närservice, grönskande gårdar och promenadstråk.

– Det är när vi växer och bygger bostäder som vi kan utveckla Uppsala och investera för framtiden, säger kommunalrådet Erik Pelling, ordförande för Plan- och byggnadsnämnden. Vid Östra Sala backe kommer de nya hyresrätterna bidra till en levande stadsdel med större underlag för butiker och service, till exempel en helt ny busslinje. Det behövs ännu fler hyresrätter så jag är glad att vi får in en långsiktig aktör på Uppsalas bostadsmarknad, avslutar Erik Pelling.

– Östra Sala Backe är en viktig del av vår satsning på att bygga upp ett långsiktigt ägande i hållbara, miljövänliga bostadsfastigheter, säger Eva Ellenfors, VD för Grön Bostad. Vi vill verka som pådrivare i utvecklingen och arbetar med hållbarhet ur flera perspektiv.

#byggvesta #grön bostad #hyresrätter #östra sala backe #uppsala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0