Bostad
2 min lästid

Nytt bostadsområde i Trosa

31:a augusti 2015, 12:43
Nytt bostadsområde i Trosa
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I Smedstorp, strax utanför Trosa tätort bygger fastighetsutvecklaren Concent ett helt nytt bostadsområde. I ett strategiskt läge, i direkt anslutning till nya ”Förbifart Trosa” ska bolaget bygga cirka 90 småhus och 12 lägenheter.

Concent har idag förvärvat bolaget Övre Tureholms Fastighets AB vilket innehåller byggrätter som medger cirka 100 bostadsenheter. Bolagstillträdet äger rum den 30 september. Området som nu ska bebyggas är till stora delar fortfarande öppen ängsmark. Concent planerar att utveckla en varierad bostadsammanställning med små, smarta villor, kedjehus/radhus och flerbostadshus.

Området kommer att uppföras i två till tre etapper och den detaljplanerade byggrätten medger bland annat ett herrgårdsliknande flerbostadshus om 900 kvm innehållande 12 bostadsrätter samt upp till 90 småhus i form av friliggande villor/parhus samt kedjehus/radhus. Bostäderna kommer att få en effektiv och flexibel planlösning vilket efterfrågas av dagens moderna familjer. Den vackert inramade ängsmaken är hjärtat i den tänkta exploateringen. På ängen planeras vistelseytor, lekytor, dagvattendam och odlingslotter.

– Området har mycket att erbjuda. Det finns både skola, förskola och vårdcentral i direkt närhet till de kommande bostäderna. Sedan är det också bra pendlingsmöjligheter med tågstationen bara en kort cykeltur bort, berättar Michel Fatehnia, fastighetsutvecklare på Concent.

Området

Smedstorp ligger någon kilometer väster om Trosa tätort vilket innebär en fantastik möjlighet att skapa ett livstilsboende med lantlig prägel och närhet till kommunal service, kultur, restauranger samt den puls som skapas av det intensiva båt- och turistliv som kännetecknar Trosa. Området är klassat som riksintresse för sitt rörliga friluftsliv och värdefulla kustområden.

Fakta:

  • Byggrätt om ca 16 000 kvm BTA omfattar:
  • 29-58 småhus (villor/parhus)
  • 35 kedjehus/radhus
  • Ett flerbostadshus med 12 lägenheter
  • Säljstart beräknad till Q4, 2015
  • Byggstart beräknad till 2016
#concent #förbifart trosa #småhus #trosa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0