2020-08-06 Riksbyggen: Kraftig ökning i försäljningen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/08/bgmfoyf9ttmjbbpk6syp.jpg

Riksbyggen: Kraftig ökning i försäljningen

Johanna Frelin, vd Riksbyggen. Bild: Riksbyggen
Johanna Frelin, vd Riksbyggen. Bild: Riksbyggen
Bostad

Försäljningen av bostäder ökade med 37 procent jämfört med samma månad förra året. Det visar Riksbyggens siffror.

I juli sålde Riksbyggen 74 bostadsrätter vilket är en kraftig ökning jämfört med månad i fjol. Riksbyggens vd Johanna Frelin är glatt överraskad.

– Efter några avvaktande månader under den pågående coronapandemin är vi nu glatt överraskade av det ökade intresset för att köpa nya bostäder. Det finns en underliggande stor brist på nya bostäder och det stabilare läget gör att fler vågar avsluta sina bostadsaffärer, säger Frelin.

Enligt statistik från Booli är Riksbyggen den aktör som sålt flest nyproducerade bostadsrätter i juli. En period som normalt brukar vara lugn. En förklaringen till vändningen är uppskjuten försäljning från det andra kvartalet.

– Våra egna aktiviteter under sommaren med bland annat kampanjen ”Alltid bra visningsväder” och en hög bemanningsgrad trots semestertider har också haft stor betydelse för utfallet. Framgången i juli är också ett resultat av uppskjuten försäljning från det andra kvartalet, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!