Bostad
2 min lästid

Skebo tar över mark – vill bygga studentbostäder

5:e juni 2023, 10:28
Skebo tar över mark – vill bygga studentbostäder
Fastigheten Vagnen 7. Bildkälla: Skebo.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Planerna avser fastigheten Vagnen 7 på Sörböle som ligger i korsningen mellan Brogatan och Skråmträskvägen. En annan fastighetsaktör har haft marktilldelningen sedan något år tillbaka, men utan att det påbörjats arbete på tomten.

I dag fattade kommunstyrelsens arbetsutskott beslutet att istället bevilja Skebo marktilldelningen.

– När den här möjligheten dök upp så ville vi ta tillfället i akt och agera. Vi vet att det finns ett behov av nya studentbostäder och Skebo vill gärna vara den samhällsbyggaren som visar vägen i ett växande Skellefteå, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

– I ett snabbt växande Skellefteå är det viktigt att aktörerna som får markanvisningar faktiskt också bygger på marken inom rimlig tid. Annars behöver vi fördela om marktilldelningen precis som vi gjort i det här fallet till Skebo. På det sättet hoppas vi att kommunen kan möjliggöra att fler bostäder tillkommer ett Skellefteå där efterfrågan är hög, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef vid Skellefteå kommun.

Det som nu står på agendan är att Skebo ska påbörja en process för att få in bra underlag om vilka entreprenörer som är intresserade av att bygga på fastigheten.

– Vi har förberett oss för ett effektivt förfarande. I slutändan kommer det innebära ett betydande tillskott av studentbostäder till Skellefteå vilket känns riktigt roligt och inspirerande, det var trots allt rätt länge sedan det byggdes nyproducerade studentbostäder i Skellefteå, säger Helena Markgren, VD på Skebo.

#skebo #skellefteå #skellefteå kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0