Bostad
2 min lästid

Sveaviken köper fastighet i centrala Huddinge

28:e februari 2022, 16:31
Sveaviken köper fastighet i centrala Huddinge
Genrebild: Pixabay
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Fastigheten är del av detaljplanen för Dalhemsvägen/Centralvägen där cirka 1650 bostäder, förskolor och lokaler planeras, som förväntas vinna laga kraft i slutet av 2022.

I kvarteren Fabriken och Förrådet planeras för nästa steg i omvandlingen av Storängen från industriområde till en ny stadsdel med bostäder, service och parker. Området omfattar 12 kvarter som grupperas kring gårdar och våningshöjderna varierar från fem till tio våningar. Det framgår av ett pressmeddelande från Sveaviken.

Utöver Huddinge kommun ingår även JM, HSB, Skanska, Järntorget och Vincero i projektet. Sveavikens kvarter är beläget i områdets sydöstra del där planen är att uppföra cirka 100 nya hyresrätter. Inom kvarteret planeras takterrasser, garage, cykelpool och lokaler i markplan.

Precis som i det övriga planområdet finns en hög ambitionsnivå avseende gestaltning, byggnadskvalitet och hållbarhet. Solceller på taket och avancerade energisystem installeras för låg energiförbrukning och miljöcertifiering.

– Vi ser fram emot att få vara en del av omvandlingen av Storängen. Huddinge kommun och övriga byggherrar har här genom omsorgsfullt arbete under många år skapat optimala förutsättningar för en varierad och attraktiv ny stadsdel. Vi är glada att få komma in nu på slutet och bygga och långsiktigt förvalta en fin bostadsfastighet i området, säger Carl Saidac, Sveaviken Bostad.

Ambitionen är att påbörja inflyttningen i Sveavikens kvarter 2025/26.

#bostadsproduktion #huddinge #hyresrätter #sveaviken
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0