Bostad
2 min lästid

Nu byggs det hyresrätter på Lidingö

24:e maj 2012, 08:53
Nu byggs det hyresrätter på Lidingö
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

HMXW Arkitekter

Igår tog Peab och Tornet det första spadtaget för 44 hyreslägenheter i Brevik på Lidingö. Det är första gången på länge som det byggs nya hyresrätter på Lidingö. De energismarta bostäderna beräknas vara klara under andra kvartalet 2013.

Projektet är resultatet av en markanvisningstävling som Tornet och Peab vann 2010. Lidingö Stad utsåg förslaget som vinnare med motiveringen att projektet har en god boendemiljö och blir ett nytt inslag i bebyggelsen på Lidingö.

– Miljön står i centrum för kvarteret Körsbärsträdet. Bostäderna får en låg energiförbrukning tack vare värmeåtervinning av från- och tilluften, och husen placeras så att de vackra träden på den naturbevuxna tomten kan behållas, säger Fredrik Furgårdh, arbetschef på Peab.

Projektet innebär en nybyggnad av sex tvåvåningshus med totalt 44 lägenheter. Kontraktssumman är cirka 50 miljoner kronor.

– Efterfrågan på hyresrätter är stor och det är en boendeform som behövs, både nu och för kommande generationer. Kvarteret Körsbärsträdet är ett småskaligt projekt som passar väl in i omgivningarna och bidrar till ökad dynamik på den lokala bostadsmarknaden, säger Göran Wendel, VD Tornet Bostadsproduktion.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0