Byggindustrin
2 min lästid

Västerås del i miljarsatsningen

12:e juni 2024, 06:11
Västerås del i miljarsatsningen
Gruppbild. Bildkälla: Hitachi Energy.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Hitachi Energy meddelade nyligen att de investerar 3,7 miljarder kronor i Sverige.

– Vi befinner oss i en otroligt spännande utvecklingsfas inom hela Hitachi Energy och i Sverige sker investeringar på flera orter. Expansionen här i Västerås känns otroligt positiv och vi ser fram emot att skapa en modern och attraktiv arbetsmiljö för våra medarbetare. Detta kommer ge oss bättre möjligheter till samarbeten, ökad innovationstakt och en stärkt gemenskap, säger Tobias Hansson, vd på Hitachi Energy i Sverige.

I Västerås ska samtliga verksamheter samlokaliseras och fler medarbetare anställas. Därför har Hitachi Energy undertecknat ett avtal med fastighetsbolaget Corem om att förvärva mark och byggnader för att skapa en ny gemensam och attraktiv arbetsplats på Finnslätten i Västerås.

Skiss på nya arbetsplatsen i Västerås. Illustration: Krook&Tjäder.

Investeringen omfattar en byggnad på 30 000 kvadratmeter för att ge plats för att samlokalisera samtliga verksamheter i Västerås, med forskning och utveckling, kontor och en toppmodern fabrik för nätautomationsprodukter. I samband med detta planerar företaget att rekrytera ytterligare medarbetare till verksamheten i Västerås och räknar med att inom de närmaste åren växa till cirka 1800 medarbetare på orten.

Byggnationen av den nya arbetsplatsen i Västerås kommer att påbörjas under hösten 2024 och inflytt är planerad att påbörjas 2027.

#corem #hitachi energy #västerås
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0