Byggindustrin
2 min lästid

Besqab bygger ny etapp

11:e juni 2024, 12:51
Besqab bygger ny etapp
Illustration från tidigare etapper av Invernesshöjden. Bildkälla: Aros Bostad.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Projektet Invernesshöjden påbörjades 2018 och byggs i flera etapper.

– Det känns väldigt bra att vi idag kan markera starten av ytterligare en etapp av bostäder här i projektet Invernesshöjden. Bostäderna går i linje med Besqabs hållbarhetsmål med bland annat noggrann sortering av byggavfall, användandet av grön betong och Svanencertifiering som ett kvitto på att vi levererar sunda bostäder, säger Magnus Andersson, vd Besqab.

Tidigare etapper omfattar både bostadsrätter och hyresrätter och när hela området står klart ska Danderyd att ha tillförts cirka 480 nya bostäder, fördelat på fyra etapper, i området Inverness.

– Detta är verkligen ett drömprojekt – nya hållbara bostäder på en fantastisk plats med närhet till både bussar, tunnelbana och vatten. Danderyd behöver fler bostäder och de här bostäderna på Invernesshöjden är verkligen välkommet, säger Hanna Bocander, kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

– Jag vill tacka Besqab för förtroendet att ge NCC ansvaret för entreprenaden avseende detta fina projekt som när det står klart 2026, innebär att vi samarbetat här i nära 10 år. Det är roligt att ha en beställare med höga ambitioner, vilket inneburit att vi tillsammans har tagit stora steg i att utveckla båda våra bolags hållbarhetsarbete, säger Sara Albrecht, avdelningschef NCC Bostad Stockholm.

#besqab #danderyd #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0