Bostad
2 min lästid

NCC bygger åt Aros i Danderyd

24:e augusti 2023, 09:11
NCC bygger åt Aros i Danderyd
Illustration från tidigare etapper av Invernesshöjden. Bild: Aros BostadBildkälla: Aros Bostad.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Nyligen inleddes markarbetet och därmed den tredje etappen av Invernesshöjden i Danderyd där NCC ska bygga 170 hyresrättslägenheter. Dessa är fördelade i två huskroppar med 7–14 våningsplan samt källarplan. Lägenheterna kommer att miljömärkas enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader

– Vi fortsätter det goda samarbetet med NCC i Invernesshöjden, där vi nu bygger 170 hyreslägenheter med Svanencertifiering. Att minska klimatavtrycket genom materialval, energilösningar och återbruk är ett prioriterat arbete i vår ambition om att sänka vårt klimatavtryck med 25 procent till 2025, säger Magnus Andersson, VD Aros Bostad.

NCC och Aros Bostad ingick ett samverkansavtal i december 2017 om att utveckla Invernesshöjden i södra Danderyd, ett nytt bostadskvarter med över 400 lägenheter.

Den första etappen, som NCC färdigställde 2021, innefattade 86 bostadsrättslägenheter fördelade i två bostadshus. Under 2022 inleddes den andra etappen som just nu är under produktion och omfattar 153 bostadsrättslägenheter.

– Genom erfarenheter från tidigare etapper och ett nära samarbete med Aros Bostad, arkitekt och konstruktör har vi lyckats förfina både stomsystemet och utformningen till den här etappen. Nu ser vi fram emot att utveckla Invernesshöjden ytterligare med vår samlade kunskap, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Markarbete pågår och byggstart sker i november 2023 och första inflyttning beräknas ske 2026.

#aros bostad #danderyd #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0