Byggindustrin
2 min lästid

Föll i Gärahovsskandalen – uppstår igen

3:e juni 2024, 15:30
Föll i Gärahovsskandalen – uppstår igen
Mattias Topcov. Bildkälla: Gotlandsbyggen AB.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Som Branschaktuellt tidigare berättat gick SI-Bygg Aktiebolag i Vetlanda i konkurs den 6 maj. Företaget hade stora fordringar i konkursbolaget Gärahovs Bygg som gick i konkurs den 26 april.

Gotlandsbyggen AB

Gotlandsbyggen är och har varit i expansionsfasen. När nuvarande Gotlandsbyggen på Gotland tog över verksamheten 2016 var det med en vision att växa. Först och främst på Gotland. 2019 tog de steget till fastlandet och startade upp i Växjö via en kollegas vän.

– Det visade sig vara ett vinnande koncept att hitta en nyckelperson som man får förtroende för och sedan starta upp ett bolag, säger Gotlandsbyggens vd Mattias Topcov till Branschaktuellt.

Sedan dess har deras vision varit att växa i Smålandsregionen. Och så fick de veta att SI-Bygg i Vetlanda gått i konkurs.

– Vi började snabbt läsa på vad SI-Bygg är. Det visade sig att det är ett gammalt fint familjeföretag, berättar han.

Gotlandsbyggen tog kontakt med sönerna Jonas och Jim Nilsson och hörde om de ville komma tillbaka och driva Gotlandsbyggen i Vetlanda om Gotlandsbyggen gjorde affär med konkursboet. Och så blev det.

– Vi fick med oss Jonas och Jim och det var det som gjorde att vi vågade ringa konkursbolaget, säger Mattias Topcov.

Nu har de köpt allt i konkursbolaget, talat med hyresvärden och billeasingföretaget och anställt Jonas och Jim Nilsson.

– Den 27 maj anställde vi ytterligare fyra hantverkare som varit i SI-Bygg. De startade igång i måndags förra veckan och är klädda i Gotlandsbyggens kläder och är ute på fältet och bygger. Efter midsommar kommer vi att anställa tre till från gamla SI-Bygg, berättar vdn.

Att alla de tidigare anställda inte anställts beror på att de redan har andra arbeten.

– De åtta vi lyckats få tag i de har haft arbeten också men en del hann avbryta sin anställning direkt och en del har en månads uppsägningstid. Vi kommer kanske att vilja anställa några till senare men vi kan inte anställa alla på en gång. Vi måste få upp en orderstock, säger Mattias Topcov.

Och de har redan fått in mycket arbeten. Under ett par veckor har det ramlat in två till tre miljoner i omsättning.

– Vi har fått en orderstock nu så att vi klarar oss så att de fem som kommer nu har fullt upp framåt. De tre som kommer efter midsommar är för att vi ser att vi får till oss ännu mer arbete efter det, säger Mattias Topcov.

#gärahovs #gotlandsbyggen #vetlanda
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0