Byggindustrin
2 min lästid

Anrik byggfirma i konkurs genom Gärahovsskandalen

13:e maj 2024, 11:03
Anrik byggfirma i konkurs genom Gärahovsskandalen
Bild: Unsplash, Ave Calvar.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Bolaget omsatte drygt 11 miljoner kronor år 2022 och hade 13 anställda.

Företaget hade stora fordringar i konkursbolaget Gärahovs Bygg som gick i konkurs den 26 april.

– De har tappat pengar på konkursen i Gärahovs bygg i Jönköping. Det blir avveckling under ordnade former, säger konkursförvaltare Håkan Jansson till Vetlanda-Posten.

– Detta var Vetlandas äldsta byggföretag. Vi har gjort jobb åt Gärahov för nästan tre miljoner och fått ut 700 000. Sedan gick de i konkurs, säger Jonas Nilsson, VD på SI-Bygg som grundades 1973 av hans far, till Vetlanda-Posten.

Han berättar för tidningen att de aldrig varit så stora som nu. De var 16 anställda inklusive familjen som är delägare.

– Vi hade i stort sett hela budgeten för detta året klar. Det var i stort sett klart och vi hade ännu fler jobb på gång in.

De anställda ska få sina löner skriver tidningen.

– Vi har ju brytt oss om dem. Många har jobbat här länge. Genom våra kontakter har vi kunnat hjälpa dem tillbaka till jobb. Jag tror att de flesta av dem har fått nytt jobb nu faktiskt. Men vi får ingenting, säger han om sig själv och de andra delägarna i familjen Nilsson.

– Efter femtio år som man har betalt in pengar till staten och alla jobb som vi har hjälpt folk med. Jag tror ju att vi har ganska gott rykte efter femtio år. Så det är liksom… Visst är det jobbigt. De har sagt till mig att starta ett nytt byggbolag, men jag vill inte. Det känns inte som jag kan lita på någon längre, säger han och syftar på bedrägerimisstankarna hos Gärehov, skriver Vetlanda-Posten.

#gärahovs bygg #si-bygg #vetlanda
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0