Byggindustrin
2 min lästid

Microsoft satsar 33,7 miljarder på AI

3:e juni 2024, 11:48
Microsoft satsar 33,7 miljarder på AI
Skärmdump från den gemensamma pressträffen med statsminister Ulf Kristersson och Brad Smith, Vice Chair and President på Microsoft.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Det är den största satsningen företaget gjort under företagets 40-åriga närvaro i landet.

Initiativet syftar till att accelerera Sveriges införande av AI, öka landets långsiktiga konkurrenskraft genom kompetensutveckling av nuvarande och framtida arbetskraft, och skapa långsiktiga fördelar för den svenska ekonomin.

– AI kommer inte bara att ha en inverkan på hur vi driver företag utan kommer också hjälpa till att accelerera utvecklingen inom en rad andra teknikområden. Morgonens nyheter här på Microsofts huvudkontor i Stockholm är ett exempel på hur vi vill locka investeringar till Sverige för att öka svensk tillväxt och konkurrenskraft. Det är en del av strategin framåt när vi, efter att framgångsrikt bekämpat inflationen, går in i en ny fas, en investeringsfas, säger statsminister Ulf Kristersson.

Microsoft ska distribuera 20 000 av de mest avancerade GPUerna till sina befintliga datacenterregioner i Sandviken, Gävle och Staffanstorp.

– Det här tillkännagivandet handlar om mer än bara teknik. Det är ett åtagande att säkerställa bred tillgång till de verktyg och den kompetens som behövs för att Sveriges befolkning och ekonomi ska kunna blomstra i AI-eran, säger Brad Smith, Vice Chair och President på Microsoft.

Microsoft strävar efter att lyfta AI-kompetensen, säkerheten och kunskapen inom organisationer, skolor, universitet, offentlig sektor och samhället i stort genom att under tre år tillhandahålla kompetensutbildning för 250 000 personer.

– Digital transformation börjar med ledarskap, och kompetensutveckling är avgörande för att frigöra den fulla potentialen som AI möjliggör, säger Sophia Wikander, vd på Microsoft Sverige.

#ai #microsoft
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0