Byggindustrin
1 min lästid

Peab utser regionchef i norr

31:a maj 2024, 09:54
Peab utser regionchef i norr
Hans Boija. Bildkälla: Peab.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Den gröna omställningen innebär en stabil och växande marknad för Peab med industriprojekt som SCAs massafabrik i Obbola, Sundsvalls logistikpark, hamnen i Skellefteå och samarbeten med exempelvis SSAB om fossilfritt stål.

– Nu när affärerna tar fart står Peab redo med en organisation som har djupa, lokala kunskaper och starkt regionalt engagemang. Samtidigt drar vi nytta av den tekniska kompetens och det miljökunnande som Peabkoncernen kan erbjuda. Norra Sverige och den gröna omställningen innebär en stabil och växande marknad för Peab, säger Lotta Brändström, affärsområdeschef Anläggning.

Hans Boija har mer än 20 års erfarenhet av branschen. Närmast kommer han från tjänsten som arbetschef för Västerbotten/Örnsköldsvik.

– Det känns både spännande och utmanande att kliva in i rollen som regionchef. Vi har redan idag många fina projekt som pågår och jag känner en stark tro på Peabs roll och framtid här i regionen. Tillsammans har vi möjligheter att ta hem fler riktigt spännande projekt och bidra till den gröna omställningen, säger Hans Boija, ny regionchef Peab Anläggning Nord.

Hans Boija efterträder Jörgen Eriksson som får en ny roll som affärsstöd i Peab Industribyggnad i Norr AB.

#omställning #peab #sca #skellefteå #ssab #sundsvall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0