Byggindustrin
2 min lästid

Förändringar i Wästbygg Gruppen

28:e maj 2024, 10:25
Förändringar i Wästbygg Gruppen
Jonas Jönehall, VD och koncernchef för Wästbygg Gruppen. Bild: Wästbygg Gruppen
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Robin Sundin, tidigare chefsjurist på Wästbygg Gruppen, utses till Chief Operating Officer med övergripande strategiskt ansvar för koncernens support- och stabsfunktioner.

– Ett fortsatt utmanade marknadsläge kräver en snabbfotad och effektiv organisation för att säkerställa att verksamheten landar så stark som möjligt när marknaden väl vänder. Robin Sundin har, såväl under sin tid som anställd som i sin tidigare roll som extern rådgivare till Wästbygg Gruppen, fått en djup förståelse för koncernens verksamhet som helhet samtidigt som han påvisat en mycket god strategisk förmåga och ett affärsmässigt förhållningssätt som sträcker sig långt utanför legala frågor. Det kommer att vara viktiga pusselbitar i utförandet av hans nya uppdrag och jag är därför glad att kunna utse honom till koncernens COO som ett steg på vägen mot att fortsatt utveckla Wästbygg Gruppen i linje med vår övergripande strategi, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef.

Förändringen träder i kraft den 1 juni och innebär att koncernledningen reduceras från 10 till 7 medlemmar.

Efter förändringen består koncernledningen av Jonas Jönehall, vd och koncernchef, Robin Sundin, COO, Peter Bryng, interim CFO, Malin Bjurström, HR-chef, Joakim Efraimsson, vd Wästbygg AB, Anton Johansson, vd Rekab och Magnus Björkander, affärsutvecklingschef Wästbygg AB.

#wästbygg gruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0