Byggindustrin
1 min lästid

Arkitekt och entreprenör utsedda för Malmö stadion

23:e maj 2024, 10:11
Arkitekt och entreprenör utsedda för Malmö stadion
Bildkälla: Wingårdhs/Skanska.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Vi ser fram emot att få vara med och forma framtidens stadionområde. Multisportbyggnaden kommer bli Stadionområdets framsida och dess ansikte mot staden, säger Joakim Lyth, arkitekt och kreativ ledare på Wingårdhs Malmö.

Byggnaden ska bland annat få en fullstor fotbollsplan, en baskethall, träningslokaler, gym, konceptboende, undervisningslokaler för gymnasieskola och kontorsutrymme. Idag är uppemot 80 föreningar, idrottsförbund, skolverksamheter och idrottsrelaterade företag representerade på området.

– Vi är glada och stolta för förtroendet att i samarbete med Wingårdhs och Malmö stad få vara med och förverkliga multisportbyggnaden och ser fram emot den fortsatta utvecklingen av Stadionområdet, säger Pär Helm, distriktschef på Skanska.

Den nya multisportbyggnaden beräknas stå färdig 2027.

– Nu stärker vi Stadionområdet inte bara som idrottens självklara centrum i Malmö, utan även dess position nationellt. Den nya multisportbyggnaden som nu tar form kommer att spela en stor roll i områdets och Malmös framtid, och kommer att bli ett idrottens hus för generationer av Malmöbor som vill förverkliga sina drömmar, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

#malmö #skanska #wingårdh arkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0