Byggindustrin
1 min lästid

Tidigare toppchef slipper fängelse

20:e maj 2024, 11:30
Tidigare toppchef slipper fängelse
Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Det var sommaren för två år sedan som tingsrätten dömde alla elva åtalade i den stora insiderhärvan kring nischbanken Collector. Målet ska ha handlat om huruvida de åtalade haft insiderinformation när de gjort aktieaffärer. Domen överklagades och förutom att sex åtalade frias sänks alltså fängelsestraffet för en av Balders tidigare toppchefer till villkorlig dom och samhällstjänst, skriver tidningen.

– En besvikelse, förstås, säger Pontus Hamilton, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten, om hovrättens dom till Di.

– Han skulle ha fört vidare informationen till dem, och där menar hovrätten att han inte skulle ha haft tillräckligt specifik information. Hovrätten menar att han skulle ha fått en dålig magkänsla och det går inte att utesluta att det skulle ha varit så, säger Pontus Hamilton till GP och tillägger:

– Det visar ju på att det är ganska små saker som spelar in, och att det är just två domstolar som gör två helt olika bedömningar av samma händelseförlopp.

Ytterligare en tidigare toppchef i Balder fanns bland de åtalade och dömdes till fängelse av Stockholms tingsrätt. Den fängelsedomen kvarstår, skriver GP.

#balder #collector
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0