Byggindustrin
1 min lästid

Tar hem blött miljarduppdrag

9:e februari 2024, 08:36
Tar hem blött miljarduppdrag
Illustration: Norconsult.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Uppdraget innebär att bygga ett komplett simhallskvarter på området Partille Port i centrala Partille. Simhallen kommer att erbjuda faciliteter för träning och avkoppling, inklusive en motionsbassäng, två multibassänger med justerbart djup och en familjebadsektion med vattenrutschkanor.

Dessutom planeras en avdelning för avkoppling med tillhörande friskvårdsområden. Utöver simhallen kommer 95 hyreslägenheter att byggas tillsammans med affärslokaler. En parkeringsanläggning kommer också att byggas intill och under komplexet.

Ska öka livskvalitet

– Jag är väldigt glad och stolt över att vi på Peab får fortsätta vara med och utveckla Partille, den här gången tillsammans med Partillebo. Att bygga simhall är en betydelsefull samhällssatsning och en viktig plats för såväl motion som avkoppling. Jag hoppas att det nya simhallskvarteret kommer att öka livskvaliteten för Partilleborna och samtidigt ge ringar på vattnet för att skapa en än mer levande stadsbild, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

– Vi ser fram emot att bidra till att stärka Partilles identitet som en framstående idrottsstad och samtidigt erbjuda en modern och hållbar boendemiljö. Det här är en investering i både nuet och framtiden för vår kommun, säger Mats Nilsson, VD på Partillebo.

Uppdraget är en totalentreprenad och projekteringen startar omgående.

#partille #partillebo #peab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0