Byggindustrin
2 min lästid

Bygg-VD:n om 2022: "Ett förlorat år"

14:e augusti 2023, 12:52
Bygg-VD:n om 2022:
Mikael Brandt. Foto: Lindbäcks
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Förra året blev utmanande för Lindbäcks Bygg. Interna omstruktureringar sammanföll med en osäker omvärld, ökande priser och en snabbt avtagande ekonomi i Sverige. Enligt bolagets årsrapport för det föregående året, visade rörelseresultatet ett underskott på 76,4 miljoner kronor, vilket resulterade i en sammanlagd förlust på 63 miljoner kronor för hela året.

– Förra året var verkligen en besvikelse, särskilt vad gäller försäljning. Det tvingade oss att genomföra omfattande förbättringsåtgärder. Vi har inte bara ändrat vår organisationsstruktur och skapat en mer effektiv leveransprocess, vi har även ökat vår effektivitet. När vi påbörjade detta arbete pekade prognoserna på en förlust på 120 miljoner kronor, men vi har lyckats återhämta en del av det. säger Mikael Brandt.

Enligt Mikael Brandt har förändringsarbetet gett resultat. Företaget upplever nu rekordstor orderingång och ledningen förväntar sig en betydligt starkare balansräkning under innevarande år. Genom en kombination av effektiviseringsarbete och stark efterfrågan på industriellt byggande har företaget lyckats vända från katastrof till framgång.

– Vår kvalitet gentemot kunderna har alltid varit hög, men den har också varit kostsam. Nu har vi nått en rekordnivå av orderingång. Så 2022 var verkligen ett förlorat år. Nu har vi gått från att vara ifrågasatt ekonomiskt till att ha god likviditet och stark leveranskapacitet, säger han.

Enligt Mikael Brandt förväntar sig Lindbäcks nu en betydande förbättring av resultatet för 2023 och en vinst för 2024.

#lindbäcks
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0