Byggindustrin
1 min lästid

Metallrör rasade från bygge – föll 133 meter

6:e juli 2022, 15:26
Metallrör rasade från bygge – föll 133 meter
Karlatornet. Pressbild: Serneke
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Röret föll 133 meter och landade på byggnadens lobbytak, enligt en tillbudsanmälan till Arbetsmiljöverket som tidningen tagit del av. Bara fyra meter från platsen där röret landade arbetade personal med att lägga papp.

Det är inte första gången tunga föremål fallit från bygget. I våras föll en hissdörr 155 meter från 31:a våningen. Orsaken till hissolyckan är än så länge oklar, enligt Serneke.

Vad som orsakat händelsen med röret, eller den så kallade skyddsstämpen kan Sernekes presschef, Johan Live inte svara på.

– Vi måste utreda noggrant vad orsaken var och jag kan inte spekulera i vad det beror på innan den utredningen är klar, men det är viktigt för att få en förklaring. Alla stämpen har ju monterats med en godkänd och säkerhetsklassad lösning för att de inte ska kunna lossna så som har skett nu, säger han till GP.

Extra personal har nu tagits in för att bevaka momentet så att inget oförutsett sker, uppger Live vidare för tidningen. Dessutom pågår ett arbete med att montera extra skyddsnät.

#byggnationer #byggprojekt #göteborg #karlatornet #serneke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0