Byggindustrin
16:e maj 20222 min lästid

Magnus Edin kliver av som vd för Lindbäcks Bygg

16:e maj 20222 min lästid
Magnus Edin kliver av som vd för Lindbäcks Bygg
Magnus Edin. Foto: Maria Fäldt.
Redaktionen Redaktionen
Like 0

– Jag känner att jag inte har de förutsättningar som krävs för att fullfölja mitt uppdrag som vd. Vi har en grundläggande olika syn på företagsledning och vägen framåt. Av den anledningen väljer jag att säga upp mig från mitt uppdrag, säger Magnus Edin.

Magnus Edin rekryterades som vd för Lindbäcks Bygg hösten 2019 för att sedan tillträda formellt den 15 januari 2020.

 – Vi vill tacka Magnus för hans insats att förbättra bolagets ekonomiska situation, säger Stefan Lindbäck, delägare och vd för Lindbäcks Group och fortsätter:

– Magnus rekryterades för att vända runt Lindbäcks Byggs ekonomiska situation som var pressad av dåliga rörelseresultat. Vi hade röda siffror och en utveckling som akut behövde vändas. Magnus har genomfört en genomgripande genomlysning av verksamheten och genomfört en lång rad åtgärder som gör att utvecklingen nu går åt rätt håll. Vi vill tacka Magnus för ett engagerat och fokuserat arbete som gjort skillnad för Lindbäcks Bygg, säger Stefan Lindbäck.

Mikael Brandt som varit styrelseordförande i Lindbäcks Bygg sedan juni 2021, kliver in som tillförordnad vd, medan delägare och styrelseledamot Erik Lindbäck fyller platsen som ordförande.

– Det här skiftet av vd betyder inte att arbetet med att stärka lönsamheten är över. Vi har fortfarande stora utmaningar framför oss att hantera, mycket till följd av externa faktorer som effekterna av pandemin och inte minst pågående krig i Ukraina. Faktorer som påverkar leveranser och priser på material och inte minst skapar osäkerhet kring investeringar i bland annat bostadshus. Detta gör att vi själva måste vässa oss ytterligare för att vara det naturliga valet för våra kunder. Vi har kommit långt och vi vet att vi bygger attraktiva hus som människor vill bo i. Nu handlar det om att påvisa värdet av detta samtidigt som vi tillsammans i organisationen blir så effektiva som möjligt, säger Mikael Brandt.

När kursen framåt är fastlagd kommer Lindbäcks Bygg inleda rekryteringsprocessen för en ny vd.

#lindbäcks #vd #vd-skifte
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0