Byggindustrin
2 min lästid

ByggVestas vd Jenny Jonsson korad som vinnare

11:e maj 2022, 12:46
ByggVestas vd  Jenny Jonsson korad som vinnare
Jenny Jonsson, vd för ByggVesta. Foto: Ledarna
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Sveriges chefsorganisation Ledarna rankar årligen de 75 främsta ledarna i syfte att inspirera fler unga kvinnor att bli chefer. Priset lyfter fram unga kvinnliga chefer som betraktas som förebilder gällande gott ledarskap.

Årets vinnare av utmärkelsen Framtidens kvinnliga ledare är Jenny Jonsson, vd på ByggVesta och medgrundare av Yalla Rinkeby.

– Jenny är en ledare som jobbar med våra stora framtidsutmaningar genom ett starkt engagemang för en hållbar byggbransch och ökad integration i samhället. Hon är en tydlig och inspirerande förebild för hela sin bransch, säger Andreas Miller förbundsordförande Ledarna och jurymedlem Framtidens kvinnliga ledare, i ett pressmeddelande om utmärkelsen.

Juryns motivering
  • “Årets vinnare har nått framgång i en traditionsfylld bransch. Hon arbetar både för integration och hållbara bostäder i utsatta områden, vilket visar på ett stort socialt engagemang. Vinnaren lyckas ta det bästa från sina år som managementkonsult i USA till fastighets- och byggbranschen i Sverige. Genom projektet Yalla Rinkeby hjälper hon kvinnor som befinner sig långt från arbetsmarknaden att etablera sig i vårt samhälle. Hon är mångkulturell i sitt ledarskap och bakgrund och allt detta samlat ger Jenny Jonsson en förstaplacering bland Framtidens kvinnliga ledare 2022.”

– Att planera, bygga och förvalta fastigheter hållbart – både utifrån miljö, klimat och sociala aspekter – är något jag brinner för i mitt ledarskap. Jag vill se till att vi gör mer än bara bygga hus, utan också att vi investerar i att lyfta hela området. Jag hoppas kunna inspirera andra att se värdet av att ta ett större socialt ansvar, både för samhället och för det långsiktiga i affären, säger Jenny Jonsson.

Läs Branschaktuellts exklusiva intervju med Jenny Jonsson här .

#byggvesta #ledarna
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0