Byggindustrin
1 min lästid

NCC och Region Hovestaden ingår avtal värt 940 miljoner

7:e februari 2022, 08:00
NCC och Region Hovestaden ingår avtal värt 940 miljoner
Drönarfoto Nyt Hospital Nordsjælland, november 2021. Foto: Kim Gersvang NCC.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

NCC är huvudentreprenör för trefasbyggnationen av Nyt Hospital Nordsjälland. Den första fasen med betong- och markarbeten är avklarad och i december förra året tecknades avtal om den andra fasen bestående av en fasad- och takentreprenad. Nu inleds den första delen av den tredje fasen som omfattar interiören, enligt ett pressmeddelande från NCC.

– Arbetet löper på bra och vi inleder nu tredje fasen av projektet. Under våren kan vi se fram emot att inleda arbetet som ska få sjukhusets inredning på plats, till exempel kommer framtida operationssalar och vårdsalar börja ta form, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

I denna entreprenad ingår bland annat innerväggar, innertak, dörrar, golv och inredning i vårdrummen. Arbetet kommer att löpa parallellt med fas två och fram till slutligt färdigställandet.

– Som byggherre är vi mycket nöjda med det avtal vi har ingått med NCC och att vi bygger vidare på det goda samarbete vi har med kring bygget av Nyt Hospital Nordsjälland. I nästa fas av byggnationen börjar byggnaden ta form och fyrklövern och de arkitektoniska tankarna kommer att börja synas, säger Sune From, projektledare Nyt Hospital Nordsjälland.

Ordervärdet för denna delentreprenad uppgår till cirka 940 miljoner kronor.

#entreprenad #interiör #ncc #nyt hospital nordsjälland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0