Byggindustrin
1 min lästid

Castellum investerar drygt 94 miljoner i logistikanläggning

24:e januari 2022, 08:45
Castellum investerar drygt 94 miljoner i logistikanläggning
Bild: Castellum
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Projektet uppförs för Budbees verksamhet i Malmö med ett ceremoniellt spadtag den 25 januari, enligt ett pressmeddelande från Castellum.

– Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet med Budbee. Detta blir ett flaggskepp i vår logistikportfölj där båda parter strävar mot att skapa en hållbar framtid, säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

Den nya terminalen ska vara helt anpassad för Budbee och kommer att vara utrustad med bland annat solceller på taken för effektiv fastighetsdrift och laddning av elfordon.

– Den snabbt ökande e-handeln har drivit på utvecklingen i logistikbranschen, där Malmö och Öresundsregionen idag är ett av norra Europas ledande logistiknav. Detta är en gynnsam affär för alla parter, både för de inblandade bolagen och för staden Malmö och hela regionen, säger Hans Sahlin, chef för logistik på Castellum AB.

Anläggningen uppgår till 5 135 kvadratmeter uthyrbar yta som Budbee hyr på ett åttaårigt kontrakt. Färdigställande kommer att ske under 2022 och Castellums investering beräknas till drygt 94 miljoner kronor.

Enligt Malmö stad ska satsningen kunna generera cirka 500 arbetstillfällen, både inom kontor och på terminal.

#byggnationer #catsellum #logistikanläggning #malmö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0